Cutite de vanatoare Fallkniven

Cutit de vanatoare Fallkniven NL5L Idun

NL5L

Nou

Lama din otel inoxidabil laminat VG10W cu mâner si teaca de piele.

Mai multe detalii

Disponibil la comanda

2 109,50 lei

Mai multe detalii

Caracteristici:
Lungime totala: 215 mm
Lungime lama: 100 mm
Grosime lama: 5 mm
Greutate: 170 gr
Forma tais: convex
Otel lama: Lam. VG10W
Duritate otel lama: 59
Material maner: Piele
Teaca: Piele

În mitologia nordică, Idun era zeița fertilității și era responsabilă cu paza merelor care asigurau zeilor tinerețea eternă. Pentru mulți, ea a fost, de asemenea, un simbol al iubirii și al renașterii și, într-un poem celebru, a fost numită iubita zeilor (ása leika).

Spre deosebire de modelele anterioare de cuțite din seria Northern Lights, NL5 are o formă puțin mai rotundă și mai moale și, prin urmare, o alegere excelentă ca și cuțit de vânătoare. Mânerul drept, destul de generos, din piele oferă un control complet asupra lamei puternice laminate VG10.

NL5L este foarte frumos dar și eficient, mai ales în mâinile vânătorului experimentat. Când vine vorba de seria Northern Light, nimic nu a fost cruțat pentru a face acest cuțit cât mai puternic, frumos și confortabil. Cuțitul este o plăcere de privit și devine o experienta cand este folosit.

Lama laminată este forjată cu un taiș din centrul oțelului VG10, iar laturile sunt din oțel dur, complet inoxidabil 420J2. Această combinație excelentă de metale reunește toate proprietățile imaginabile și dorite ale cuțitului, inclusiv rezistența, rezistența la torsiune și durabilitatea marita a taișului, într-o singură lamă.

Lama cu grosimea de 5 mm în sine este suficient de puternică pentru toate sarcinile rezonabile, dar cu tehnologia laminatului s-a adaugat o rezistență suplimentară de 20% sub formă de rezistență la îndoire comparativ cu o lamă VG10 nelaminată.

Mânerul frumos este format din piele de bou special selectată, care oferă o aderență sigură și robustă. Îmbătrânește cu eleganță și pe măsură ce trec anii capătă o nuantă maro atractivă. Mânerul nu este afectat de ulei și solvenți și este impermeabil la apă. Când pielea de bou se usucă, pot apărea mici crăpături pe mâner, dar acestea dispar atunci când cuțitul este folosit din nou.

Otelul inoxidabil laminat VG10 clasic a fost inlocuit cu o versiune imbunatatita a acestui  numita VG10w care are un adaos de tungsten pentru o mai mare rezistenta si ascutis cu retentie mai buna.

Noi, la Fallkniven, considerăm că taișul convex este combinația supremă între performanța de tăiere și rezistența a taisului.

Oricine știe ceva despre fabricarea cuțitelor știe că un astfel de taiș poate fi realizat numai manual, și de aceea 99,99% din toate cuțitele nu au acest tip de margine.

Cutitele in general sunt produse in masa, cu CNC-urile, roboti si polizoare automatizate. Masinile sunt incarcate cu stive de lame pe care le ascut ore in sir fara oprire iar rezultatele sunt chiar bune. Cutite bune, ieftine.

Chiar si asa , daca doriti calitatea superioara, rezistenta, tais durabil si design, nu s-a inventat inca o masina care sa se poata apropia de manufactura realizata de un om specializat.


Astfel, noi ne mandrim cu seria noastra de cutite Fallkniven Northern Light, fiind constienti ca doar doar cei care apreciaza calitatea vor aprecia si rezultatele acesteia.

Fiecare cuțit din seria Northern Lights vine cu o teacă din piele neagră de înaltă calitate.

Recenzii

No customer comments for the moment.

Scrieţi o recenzie

Cutit de vanatoare Fallkniven NL5L Idun

Cutit de vanatoare Fallkniven NL5L Idun

Lama din otel inoxidabil laminat VG10W cu mâner si teaca de piele.

Scrieţi o recenzie

23 alte produse din aceeași categorie: